2016-07-28 627 views
一間食日本放題 既食店坐落工廠大廈,環境其實似係foodcourt坐位 長方枱為主,但尚算舒服,食物種類 正常 唔多唔少每人 218 蚊連埋加一大慨 240 蚊一位飲品同甜品 係自己出去拎有烏龍茶 龍井茶 柑吉 可樂 忌廉等等 ,而甜品 有朱古力大吉 日本大幅 紅豆雪條 阿波羅杯裝雪糕 等等 都算應有盡有刺身方面有油甘魚 甜蝦 榮螺 馬刀貝 三文魚 鮑片 雖然種類唔算多 但全部質素都自中上 幾新鮮 尤其係 馬刀貝 十分爽口 甜蝦充滿蝦味熟食 我覺得比較出色例如 有充滿肉汁 有咬口既牛柳粒 , 蜜糖豬肉甜度同豬肉既肥肉配合得幾好, 而蕃茄蛋餃亦十分特別, 菠蘿夠甜多汁。 粟米清甜。 牛肉鍋 同喬麥麵 熱辣辣 ,芝士焗蠔同扇貝 都類得十分唔錯。就算一般菜式好似炒菜炒蜆 炒芽菜等都整得幾有鑊氣 值得讚賞而熟食我覺得最好味係燒雞翼 雞翼大件得黎入面既肉juicy嫰滑。 出面既表皮咬落鎖住肉汁 所以脆得黎有油脂必出黎 超正唔計自助甜品 我亦點左幾款特別既野分別係 炸鮮奶 炸香蕉 炸榴蓮, 基本上炸得熱辣辣已冇得輸 .鮮奶皮脆 一咬入面既鮮奶勁香濃 連埋紅豆襯託一齊食 好味炸香舊咬落去原來係香蕉糕
一間食日本放題 既食店
每人 218 蚊連埋加一大慨 240 蚊一位
飲品同甜品 係自己出去拎
熟食 我覺得比較出色
好似炒菜炒蜆 炒芽菜等都整得幾有鑊氣 值得讚賞
鮮奶皮脆 一咬入面既鮮奶勁香濃 連埋紅豆襯託一齊食 好味
炸香舊咬落去原來係香蕉糕 好滯 但好煙韌好好味 第一次試
炸榴槤 外殼 脆得黎 茨粉唔算多 咬開榴蓮半流心出黎 超香超好味 作為最後既甜品 十分滿足
平均黎計 刺身正常偏好味, 熟食整得出色。 另外 因為位於工廠區 所以夜晚少人 , 整體感覺舒服, 食物黎得快又足 , 亦可能少人 , 所以需要煮既熟食都食得出十分用心製作
所以以240 蚊一位黎講 係物有所值
2016-07-26