2015-10-01 3242 views
上網見到Bella Shine 呢度有一個叫dancing heart嘅甜品好吸引,佢係將熱朱古力醬倒落朱古力球,然後朱古力球就會打開,入面會有一個心太軟蛋糕。點知去到餐廳,先知原來呢個甜品得夜晚先有,真係無緣!失望嘅我,只好先試呢度嘅午餐。一入到餐廳,見到裝修都幾特別,一邊環境暗黑啲,另一邊用白色做主調,兩邊感覺好唔同。午餐價錢約$78 至$128, 包括一個餐湯或沙律,主菜,同飲品,另加$18 就可以食埋甜品,今次嘅甜品係 brownies。我同朋友就分別叫咗牛扒同baby ribs。落單後大約十分鐘,店員就送上自家製嘅麵包,沙律同餐湯。麵包係意想不到嘅好食,食落有好香嘅香草味!餐湯係薯仔忌廉湯,應該係將薯蓉放入忌廉湯一齊煮,飲起上黎薯仔味好重,係比較濃身嘅湯,但又唔會話飲完覺得好滯。沙律配有一個特別調配嘅果仁沙律汁,呢個味道嘅醬汁都係第一試!食起上黎好清新!配沙律菜一絕!澳洲黑安格斯肉眼牛扒 配牛肝菌汁 ($128) 我揀咗五成熟,牛扒處理到位,一切開牛扒見到紅紅嘅小鮮肉,肉質鮮嫩,肉味濃郁,配牛肝菌汁食起上黎幾夾!牛扒旁邊有黑松露薯蓉,薯蓉加咗牛油同松露,所以又香又滑!朋友食嘅
自家製麵包,沙律,餐湯
美式燒豬肋骨
朋友食嘅係美式燒豬肋骨($98) 配炸蕃薯條,炸蕃薯條份量好多,呢隻蕃薯條質地炸完唔係好脆,可以保存蕃薯嘅甜味,比一般配炸薯條特別!燒豬肋骨一切開就見到啖啖肉!比平時食嘅baby ribs多肉好多!而且啲肉淋而有咬口,食起上黎頗為滋味,但係醬汁略嚴唔夠多,如果可以有一小碟醬汁放係旁邊點配食用一定更加完美!
餐廳牆上有介紹dancing heart同水信玄餅。
水信玄餅
食唔到dancing heart, 唯有試下呢個水信玄餅,完來呢款甜品一般都係夜晚先有,我地今日中午都仲有貨,所以先食到,非常幸運! 呢度嘅水信玄餅有兩個口味,一款係原味 ($68),配黑糖同黃豆粉,另一款係配咖啡酒🍸Baileys ($78)。因為我唔好酒,所以我選擇咗原味。
水信玄餅
呢度嘅水信玄餅似啫喱狀,味道方面,淨係食個水信玄餅會比較淡口,但係連埋黃豆粉同黑糖漿一齊食就好有驚喜!水信玄餅可以掛到啲黑糖,黑糖漿唔會好甜, 黃豆粉可以癡到水信玄餅嘅表面,所以食起黎會有濃濃嘅黃豆香!水信玄餅呢款食物幾有趣,仲要佢可以震騰騰,動L動L咁郁,實在趣致!

估唔到工廈都會有咁特別既日式甜品,而且午餐質素都相當唔錯!下次一定會再黎食埋個dancing heart!
$150 (Lunch)
自家製麵包,沙律,餐湯
  • 澳洲黑安格斯肉眼牛扒