2022-06-23
📍French Lab📍💡九龍灣九龍灣穩世法國菜成日都聽人講工廈區會收埋好多正野,打開openrice意外地揾到呢間餐廳,推門入去入面環境好舒服,仲有個露台仔俾你打卡tim📷原來都好多人都book枱黎食,好快就滿座🐥油封鴨脾🦆意大利飯($108)未上枱d香味已經衝埋黎,油封鴨脾係法國菜必食,好多人都有叫。🦆鴨脾夠大隻,又煎得好香岩岩好,鴨皮香脆,而鴨脾肉質嫩滑又能夠鎖住肉汁,調味岩岩好唔會太咸。輕輕一切已經肉同骨分離,都幾出色滿意🥰仲伴上一隻太陽蛋🍳。意大利飯黑松露味都好突出🐥餐湯叫一個飯包一個餐湯,今日係南瓜湯,熱辣辣既湯幾特別用花茶杯送上😂🐥Piccolo latte ($49)叫左凍既加+5 , 細細杯但比平時既latte濃🐥迷你泡芙 ($38)法式泡芙,仲唔到細細粒,但係有驚喜😋朱古力味🍫夠哂濃又香滑,莓味夠清新 又甜甜酸酸都幾好開胃🥰🥰食完好似唔係幾夠喉食完覺得唔夠喉,仲可以買埋急凍既食材包返屋企加熱食😋牛骨髓、油封鴨脾、半架等等,咁就係屋企都食到餐廳既質素🥰#九龍灣 #九龍灣美食 #美食日記 #食好西 #大滿足#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfood
💡九龍灣
九龍灣穩世法國菜
🐥油封鴨脾🦆意大利飯($108)
🐥餐湯
🐥Piccolo latte ($49)
叫左凍既加+5 , 細細杯但比平時既latte濃
🐥迷你泡芙 ($38)
法式泡芙,仲唔到細細粒,但係有驚喜😋
#九龍灣 #九龍灣美食 #美食日記 #食好西 #大滿足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #法國菜 #封油鴨脾 #意大利飯#frenchlab
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread