2022-07-13 50 views
喺工廈發現新開嘅西餐,見無咩人一於試試~ 店內裝修唔算好特別,價格定位比其他附近店較高,希望係唔會令人失望!食物嚟到之後,同朋友第一句都係﹕「哇~」擺盤好精緻,而且每個餐具都好靚,非常適合打卡用!美中不足嘅係張枱相對細,放完個set之後就放唔落其他野XD蒜香辣椒炒意粉配香煎蝦球﹕唔算係好創新嘅菜式,但勝在穩打穩陣,蝦球都有蒜香味,意粉唔會太油膩~鰻魚滑蛋配意式蕃茄紅飯﹕飯底偏硬身,不過大大塊鰻魚補番晒數,蛋非常滑身!但最令我地驚喜係配菜,完係無後悔加30蚊套餐XD首先係有炸廣島蠔,就算留番最後先食,都保持到香脆。另外就係蘑菇湯好濃,啲蘑菇切成幼粒,容易入口,作為暖胃菜一流。最後係甜品,唔同生果配搭,除咗望落好豐富之外,亦都refresh成個人無咁滯~飲品我就比較鍾意朋友個杯朱古力咖啡,有好高嘅creamXD總括嚟講,雖然門面同環境唔算好吸引人流,但食物都有唔錯嘅水準,下次嚟呢座工廈時可以再戰!

蒜香辣椒炒意粉配香煎蝦球

鰻魚滑蛋配意式蕃茄紅飯

廣島蠔

但最令我地驚喜係配菜,完係無後悔加30蚊套餐XD
首先係有炸廣島蠔,就算留番最後先食,都保持到香脆。

蘑菇湯

甜品

蜜桃茶梳打
朱古力咖啡

飲品我就比較鍾意朋友個杯朱古力咖啡,有好高嘅creamXD

2022-06-04
Dining Offer