2017-06-28
又係食韓國野既日子!朋友A非常鍾意食炸雞,經常到處搵黎食,今次有幸獲邀一齊黎食炸雞位置isquare既浦井地方頗大,幸好早黎,唔洗等位前菜間間都有,呢度用芝麻酸蘿蔔,辣豆芽同泡菜。蘿蔔好酸!但酸得黎幾開胃,加埋芝麻好香。豆芽同泡菜一般,因為我覺得唔夠辣餐廳既食物種類算廣泛唔係做死一樣,有燒肉燒海鮮,有人參雞鍋部隊鍋,有炸雞有普通飯同冷麵,但相對上飲品既選擇比較少同普遍同朋友要左一份巨人併!選擇非常多,併盤分4part,每part都可以自己選擇。中間鐵板可以選芝士泡菜豚肋/海鮮泡菜年糕/韓式炸醬五花腩/甜辣雞炒年糕!因為朋友太喜歡年糕既口感,要左甜辣雞炒年糕!炸雞選左蜜糖醬味,配左炸薯堡同3款蔬菜,一個拼盤滿足4個願望炸雞既醬汁黃綠色,以為俾錯左芥末醬,原來係蜜糖黎!炸雞雖然蘸點醬汁,但外皮仲keep住脆卜卜一咬落去仲有好多汁流出黎,雞肉好滑,非常juicy!! 估唔到薯堡入邊有薯角,同麥當勞脆薯皇一樣,好好味最正係中間既甜辣雞炒年糕,因為夠辣!辣醬唔係爆風式既辣,而且漸進式。一開始食覺得無料到,點知愈食愈辣,好過引另外叫左一份芝士蛋醬鐵鍋飯!!上菜既時間仲滾緊,趁芝士同蛋醬仲未凍,我已
但相對上飲品既選擇比較少同普遍
同朋友要左一份巨人併!
估唔到薯堡入邊有薯角,同麥當勞脆薯皇一樣,好好味
另外叫左一份芝士蛋醬鐵鍋飯!!上菜既時間仲滾緊,趁芝士同蛋醬仲未凍,我已經快速將佢地撈埋,廢事芝士凍左一舊舊!
雖然滿滿芝士同蛋醬,但食落一啲都唔漿口同膩,好香芝士味!
可惜中間既泡菜同五花腩少左啲,多返少少就好啦
生啤唔少得,炸雞一定係配啤酒!!食完炸野飲返啲涼野balance下好正!!