2017-09-11 34 views
佐敦愈黎愈多美味既食店 而且亦都有唔少新餐廳 我同朋友去完尖沙咀之後 步行去佐敦覓食 沿途見到唔少好吸引既餐廳 😍🍽我地行行下就被bigger burger 門外既餐牌所吸引 佢地有多款口味既burger 亦有飯同堆精選牛排 選擇好多樣化 緊有一款符合大家既手口味 👍🏼雖然呢間 Burger 唔係一間大型餐廳 但牆上畫滿左充滿歐美特色既油畫 亦有多張大大小小既枱 氣氛好濃厚 真係彷如置身於西方國家 🇺🇸餐廳設計既餐牌精美簡潔 一張餐牌係精選套餐 另外有一本係囊括多款其他既美食~ 套餐方面 有餐湯、餐包同埋主菜 每一道菜都非常吸引 至於飲品方面 佢地有果汁、汽水同啤酒 🍻 任君選擇😍經典安格斯牛肉漢堡 $78淨係睇佢既賣相已經非常吸引~ 牛肉漢堡夾著巨型安格斯牛排🐮、洋蔥、番茄🍅、生菜同芝士 重點當然係中間既半熟牛肉 整塊牛肉漢堡分量十足 同手掌一樣大 而且比一般漢堡排厚 我同朋友將漢堡包切成兩份享用🍔~ 牛肉質量好高🐮 除左食到香濃既牛肉味道 佢既肉質鮮美 嫩滑多汁 番茄同生菜亦為漢堡帶來一點小清新 🥗另外仲有美味既薯條🍟 配有盛載番茄醬既小碟 好方便顧客食用~ 薯條大大條 外脆內軟

經典安格斯牛肉漢堡 $78

另外仲有美味既薯條🍟 配有盛載番茄醬既小碟 好方便顧客食用~ 薯條大大條 外脆內軟 啱啱拎上枱面時 仍然冒出熱騰騰既蒸氣 咬開香脆既外皮 可以品嚐到新鮮既薯蓉 口感一流😋

松露蛋漢堡 $98

切開之後不斷流出肉汁~咬落有多種層次 軟腍腍既蛋 有嚼頭既牛肉 同埋爽口既洋蔥同生菜 再加上品嚐到淡淡既黑松露醬 我地都食得好滋味😋 黑松露同漢堡都真係幾夾👍🏼 蛋、洋蔥既香味同牛肉既鮮味四溢 係一個和味既配搭 🍳🍔

香草烤雞翼 $48

我同朋友另外叫左一客六隻既香草烤雞翼🐥 離遠已經聞到陣陣醬汁既香味~雞翼外皮煎到金黃色脆脆地 咬開脆卜卜既皮 就會見到隻雞翼流出鮮美既肉汁 香甜惹味~ 我同朋友都覺得好唔錯 既滿足又好味😋

點一個漢堡餐 只要加$3 就可以有一杯凍檸茶 加$5 就有橙汁 一路食巨型漢堡 一路飲凍冰冰既飲品 簡直係美食天堂 🍸

我同朋友都好享受呢日既晚餐 野食好味之餘 服務員既態度都好親切 又為我地提供紙巾同水 非常貼心☺❤ 下次會再同朋友黎呢到品嚐其他菜式~
2017-09-09
$150 (Dinner)