2011-09-07 9 views
今晚同老公兩個人去到東港城搵食..都唔知食咩好..我突然好想食麵,於是入左夏麵館,因為第一次去食..見到入面有晒對聯寫住"好麵、好麵",裝修又古色古香,應該都有d水準,我地叫左4樣野~~1) 排骨擔擔麵(咩叫做擔擔麵呢?相信大家都想到係有少少辣油,,湯底會有濃濃花生醬味)但好可惜呢間食店個擔擔麵係湯底真係比我想像之中仲差囉.., 淡淡淡淡淡..仲有d麵無過冷河有鹼水味~~只係得個掛骨正常了點~~2)菜心獅子頭(咩叫菜心獅子頭呢?以我個人理解係一個醃好既豬肉球,外面係用滾油淋上去,外脆內林既,再有少少獻汁)但食店呢個獅子頭入面無醃不特只,仲要出面用左厚厚生粉隨便包住, 淋上獻汁,令到外面一pat pat, 大家都知道生粉遇上唔滾既油係會一pat pat,真的很難受。3)小籠包有肉汁,包都ok 薄..但係入面淡而無味~~4)豆漿相信最好了~~總結:如果食店掛得"好麵好麵既對聯呀掛畫呀,個名又用麵字黎做招牌,真係麻煩比多少少誠意話比食客知,佢地d麵係好食架lor~~

1) 排骨擔擔麵
但好可惜呢間食店個擔擔麵係湯底真係比我想像之中仲差囉..
, 淡淡淡淡淡..仲有d麵無過冷河有鹼水味~~
只係得個掛骨正常了點~~

2)菜心獅子頭

真的很難受。

3)小籠包
有肉汁,包都ok 薄..但係入面淡而無味~~

4)豆漿
相信最好了~~