2022-04-18
戴返個頭盔先,因為我哋之前已經食過嘢,所以只可以comment on杯嘢飲同餐廳環境。講嘢飲之前等我分享咗個環境先,因為前面係個仍然施工中嘅地盤(見下圖),所以冇嘢Block住個視野,同時曬到痴線,落咗簾都仲會覺得曬住對眼,坐坐下頂唔順決定背住陽光坐,但變相要曬住個背脊,有少少擔心會曬黑,唯有當吸收下維他命D。但唔望個地盤,其實餐廳整體環境都舒服,不過人太多,所謂打卡位其實都長期有人坐緊,我哋都冇乜意欲再去特登影相了。➼ Matcha Latte呢度最低消費係一杯嘢飲,所以我同朋友仔每人嗌咗杯飲品☺️我個人覺得杯Matcha Latte好麻麻,一飲入口好重粉感,連啲冰都仲有啲抹茶粉喺上面,再有機會試嘅話我一定唔會再Order呢個。老實講呢度環境唔差,但交通同周邊配套真係唔得,山長水遠入到嚟食嘢,點知要望住個地盤,唔知以為自己係高級地盤工人視察工地進度,個感覺同經驗其實幾奇怪,希望之後會好啲。➺ 小分享:呢度真係好偏僻,睇Google map都搵唔到有咩車去到,由地鐵站行過去都要10分鐘,我同朋友仔專登搭的士入去,但因為呢度方圓三百里都仲係地盤,周圍又冇咩指示牌,所以落咗車之後都搵咗一陣,
➼ Matcha Latte
呢度最低消費係一杯嘢飲,所以我同朋友仔每人嗌咗杯飲品☺️
➺ 小分享:
呢度真係好偏僻,睇Google map都搵唔到有咩車去到,由地鐵站行過去都要10分鐘,我同朋友仔專登搭的士入去,但因為呢度方圓三百里都仲係地盤,周圍又冇咩指示牌,所以落咗車之後都搵咗一陣,最後仲要問Security哥哥點行先搵到啲餐廳🤣