2022-06-14
嚟到尖沙咀搵食,試吓啲特別嘅異國料理,上Openrice搵咗呢間巴基斯坦餐廳,裝修滿滿嘅中東風情,地方都算乾淨寬敞。餐牌係英文亦冇圖片嘅,所以需要上Openrice搵一搵圖再決定食乜。【LAMB KARAHI】我哋點咗半份,不過份量都幾多,兩個人食嘅話啱啱好,每人都分到3-4件,而且大啲係大大件嘅。羊肉冇羶味,口感亦十分好,烹調得好好!巴基斯坦嘅香料味道都幾特別,好香好濃郁但又唔會蓋過羊肉本身嘅味道,幾好食!【GALRIC NAAN】原本巴基斯坦都係食Naan,可以因為地理上係接壤印度,飲食文化都有某程度嘅相似性,Naan嘅味道同外形大致同印度餐廳食到嘅一樣,而呢間嘅Naan係一整塊原塊上,好香口好美味,配埋KARAHI嘅醬汁好惹味!正!坦白講,第一次食巴基斯坦帶住冒險嘅心情,因為唔知道啱唔啱香港人嘅口味(朋友分享去中東旅遊冇啖好食嘅經歷),不過食完發現其實好好食,鍾意印度菜嘅朋友我估都會啱食!今日Lunch時間嚟冇點太多嘢,下次再嚟試其
【LAMB KARAHI】
【GALRIC NAAN】