2019-08-11 48 views
朋友話想食串燒,公司附近搵到間好隱蔽既,係條巷入面,仲有手工啤,不過揸車唔飲得,唯有叫zero串燒選擇十分多,仲有海鮮,而且有不同口味,唔會串串出黎都一樣口味。因為當晚餐,我地都點主食為主,雞翼,雞軟骨,原條茄子,係串燒必點吧。呢度仲有啲特別啲既野,蜜糖豆卜,煙肉荔枝串,芝士煙肉大啡菇,鹽燒秋葵,超正。玉子燒同黃金薯條都係少見,即炸薯條加上咸蛋黃,如果再多啲咸蛋王仲正呀!玉子燒就甜甜地,熱食會好味啲。最後推介必食一定係牛舌同豬仔脾,個牛舌好厚切,香口,有油脂,而且好牛味,十分爽口惹味。豬仔脾大大隻,啖啖肉而且個醬汁好正,好夾,燒到剛剛好外脆多汁,好滿呀。平日放工可以搵個地方同朋友品嚐美食同傾計,真是一大樂事。啲串燒遂啲黎,一路傾一路食,時間真係好快過!

燒玉子
黃金薯條