2022-01-03 407 views
有一晚路過中環搵野食,又要泊到車嘅,就上去Soho果邊搵下先~咁就入咗間拉麵店喇😆“周月🌙”呢個名我細細個就聽過😌但未有分店前都多人排隊,一直未試~.🍜香蔥拉麵雖然碗麵嘅蔥未有鋪到成個山咁高😂但對我來講都好夠!除咗蔥之外,糖心蛋就係呢一碗嘅主食~蛋係水準作,但係麵質同湯底有少少失望…咁啱唔係我嘅口味。(個人鐘意幼拉麵)湯偏油,味好重。食到一半都接近飽~.🍜帆立貝油。麵(拌麵)朋友鐘意食帆立貝就點咗呢個,一黎到就黑人問號❓「咦?粒帆立貝呢?」望真d,原來係”帆立貝油”+麵😂😂😂😂(我大笑咗)***係周月獨創ga***雖然一粒帆立貝都冇,但食落d麵真係好香~食得出有帆立貝鮮味!仲有角切鹿兒島燒黑豚肉、生雞蛋🥚、筍、芽菜做配菜撈埋一齊食,無湯但都好豐富啦~.作為一個拉麵Lover,又真係無想像中咁啱我口味😖個人唔鐘意太油、粗麵。環境都算坐得幾舒服,冰水任斟🧊🧊但最好都係車車可以泊店門口
香蔥拉麵
香蔥拉麵

🍜香蔥拉麵
帆立貝油。麵

🍜帆立貝油。麵(拌麵)
望真d,原來係”帆立貝油”+麵😂😂😂😂
(我大笑咗)***係周月獨創ga***
環境都算坐得幾舒服,冰水任斟🧊🧊
但最好都係車車可以泊店門口

2021-12-08