聖誕節去完露營,出返市區之後,太肚餓就去咗沙田連城商場覓食(≧∇≦) 見到呢間小店坐滿晒人,下午茶餐好似幾抵食咁,平均都係$50左右,咁我哋就坐低試吓啦~我哋試咗:越南豬扒撈檬 $50豬扒非常軟腍,輪到我懷疑自己食緊嘅唔係豬肉🥹🤣不過勝在分量多,好抵食!而且同檬粉分開上,啲豬扒唔會浸到腍晒,幾貼心。香茅雞扒湯河 $53湯底夠味,香茅豬扒煎得好香脆,醃製入味,香茅味濃,非常唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)你係豬扒,我覺得雞排味道更加好食!無論係肉質、調味,都會出色好多!咖央多士 $30多士美味看過,中間夾住鮮油油,同埋咖央(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🥥咖央醬明顯食到有椰絲,非常邪惡,但係略嫌牛油🧈唔夠多,薄咗少少🤣其實都係下午茶餐,有跟餐飲,不過我哋飲唔到咁多就冇叫到啦。越式炸春卷(餐)+$18新鮮即炸,食落口脆,卜卜熱辣辣,唔會成口油,不過略嫌好細條🥹一啖就冇咗餐飲:熱𡙡祿 口感順滑,但味道唔太出,相對淡味。紅豆冰 +$6我試咗一啖,覺得好甜🤣不過男朋友就話啲紅豆煮得好棉,成杯清咗🤣整體來講,性價比OK,價錢大眾化,一是無妨。下午茶時段,餐廳非常忙碌,見到兩個店員不停上菜,不過仍然好好禮貌!

我哋試咗:
越南豬扒撈檬 $50

香茅雞扒湯河 $53

咖央多士 $30

其實都係下午茶餐,有跟餐飲,不過我哋飲唔到咁多就冇叫到啦。

越式炸春卷(餐)+$18

餐飲:
熱𡙡祿
口感順滑,但味道唔太出,相對淡味。

紅豆冰 +$6