2019-05-08 558 views
呢日慶祝母親節,屋企人鐘意食中餐,所以近近地就揀左屋企附近既上海菜!一入到去坐,經理己經同我講片皮鴨買剩2隻,問我要唔要一隻,於是我就拿拿臨叫左一隻先。片皮鴨係會即場幫你切,隻鴨都幾細隻下,切左出黎大約只有12片到。不過佢算平,$138連一打薄餅同配料,有青瓜蜜瓜同醬料。薄餅薄到透光,片皮鴨好有油香,幾好食喎!由於一鴨兩味,另外一味我地叫左鴨絲粉皮,粉皮幾有咬口,呢碟野炒得幾香口,但個人認為如果可以加D辣既話效果更佳。奶油津白幾有驚喜,好CREAMY,汁同菜既比例岩岩好。上海炒年糕一上台就覺得個色水差咁D,所以味道都係差咁D,有D失望。醉雞同樣唔夠入味。松子魚味道就幾好,又夠多汁,不過細條左D!仲有叫左小籠包同生煎包,兩樣都合格,不過就唔好期望超好食啦。全晚最失望一定係甜品MENU,本身餐牌上己經得好少選擇,連高力豆沙、豆沙鍋餅呢D基本甜品都無,我同屋企人睇中左佢既薑汁糕,但結果叫個時賣晒,但我明明個時只係夜晚八點左右。希望甜品方面可以改善下啦。

2019-05-04
  • 片皮鴨