2018-12-18
聽朋友講喺觀塘嗰度呢有間好有氣氛、好有特色嘅餐廳。 今日經過觀塘,我就去搵一搵呀! 果然嗰度一間好特別嘅餐廳,佢係藍色同白色做主題,那裏裝修俾人好有旅遊嘅感覺,有如 身在希臘之感,好!我同我朋友叫咗個set dinner, 先嚟咗個薯蓉青口湯,味道真係好不錯,薯蓉好香,青口好清甜好好味呀就係好特別嘅感覺,係非常飲。前菜是藜麥雜菜沙律,都好特別,好健康啲藜麥、雜菜和少少水果,水果佢哋帶出個甜味,好特別。第一個主菜就係香辣柚子蕃茄鱈場蟹鉗意粉, 有少少辣,但係一個唔吃得辣嘅人我來講都可以接受,蕃茄香味同埋意粉好夾,蟹鉗好新鮮,柚子帶起全碟意粉的鮮味,呢個非常之好食。第二個係照燒厚切比目魚,比目魚好滑,伴菜都係有少少炸過,但唔油膩、好薄、好廚脆,都幾特別。還有一些扒類供愛吃西餐的人士享用,這是一間高質素,價錢合理的,值得一試的餐廳。