今日同朋友去咗位於元朗嘅黑木亭食日本料理 分店係位於康樂路行多2分鐘就到 地點都幾方便😛見到餐廳都有新菜單,所以我哋點左A5宮崎和牛他他配洋蔥配特製酸汁試吓! 和牛輕輕烤過,入口嘅時候好重牛味 因為薄切所以好易入口 一下就已經滑左入喉嚨 好正 之後,如果再配埋佢哋嘅洋蔥同酸汁 雖然會覆蓋咗少少牛味 但就有另外一種唔同嘅感受 會變得比較清爽 冇咁油膩 ❤️❤️之後我哋點左一個和牛海膽多士😋😋😋我覺得超級特別 因為佢會有和牛 海膽 飛魚子 青瓜同埋其他水果 完全中和左肥牛既油膩 將帶出一啲水果嘅清新😈 好fresh 因為食完佢哋嘅多士 發現佢哋嘅海膽都好好食 好新鮮 所以我哋都叫咗一個帶子海膽青瓜卷 佢哋嘅卷物份量都好大 每一個都有原隻帶子 大大粒好鮮甜 好好食👍🏻👍🏻👍🏻我哋每人都叫咗一杯特色嘢飲 我自己比較鍾意蜜桃烏龍熊茶 今日佢唔會話好甜 比較適合我

2023-06-27