2017-08-14
2068 views
之前過黎的時候,成日覺我呢間野甘細,點做呀? 又比他生存到...奉勸大家記我要訂位之前食過一次,覺得唔錯,最近搬左黎油塘,要我帶住貪吃老人家去甘遠一定唔制,我諗將軍澳區的選擇正正係呢間餐廳!父母對呢D餐廳冇咩慨念,係等位的過程中,我叫他們睇住螢幕,或者留意下人地食咩就講我知,我覺得款式多,老豆岩刺身,亞媽食熟食,我兩者通殺!刺身有三文魚腩、八爪魚、蟹腳,亞爸覺得蝦、花螺、帶子、象拔蚌等等,完全滿足了亞爸的要求,我就覺得新鮮就得送鮑魚? 味道OK燒物炸物仲有一品料理,例如火鍋甘,填飽亞媽個肚就最岩,我教亞媽最緊要食熟的海鮮,應該最貴最抵食,釀蟹蓋、壽司、炸生蠔、焗蠔燒蝦一定要叫。不過,有時芝味太重,或者忌廉味太濃都唔岩老人家或食較清淡的朋友仔簡單的前菜就岩我多D,其實款食多,每樣少少地甘叫,3個人食都好鬼快飽,唉,,,最後老人家話OK, 我都叫做任務完成啦~~~至衰間餐廳唔大,事前記我要BOOK位,否則要排一排隊,另外,有時,有心理準備餐廳位置真係逼,人貼人的感覺不太好,大家要考慮下環境呢個問題
送鮑魚? 味道OK