2019-12-24 544 views
話說夜晚心血來潮想食糖水,去到觀塘見到呢家地鋪,叫左個黑芝麻湯圓同芋頭西米露湯圓,打算外賣,之前都幫襯開,呢家鋪係待客態度出問題。出面招呼既呀叔態度尚算良好,但當個帶眼鏡中年女侍應拎外賣糖水出嚟時,不斷鬧人!當時個中年女侍應拎外賣糖水出黎時,話係”兩個湯圓”,因為我果份就正正係兩碗都有湯圓,就即刻應佢啦,點知原來另一袋外賣先係我嘅,我已經即刻同佢講唔好意思,誤會左,亦即時俾返個唔係我嘅外賣佢,點知佢即刻起勢鬧人!問題係我又唔係走左去,言而呢位女侍應惡言相向。問心食糖水都係想食得開心,做街坊生意,真係覺得禮貌好重要,請好好檢討

2019-12-06
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$32 (Last Night Supper)