2010-07-02
是晚一行8個女仔, 去咗colour pancake聚一聚, 其實無人去過, 都係上openrice搵的。其實MK 同TST都方便各人, 不過總覺得TST無咁嘈。一入去, 侍應見我地人人一把傘(當日是下雨天), 就問我地洗唔洗幫我地keep起。話就話keep起, 其實都不過係放在門口遮架上。我地有訂坐(7:00pm), 亦有一個人去攞位先, 所以我地7個入去搵位都幾易。我地被安排坐sofa位, 都幾ok。食物我地叫咗一個4人餐另加食物, 另外轉8杯特飲&4個特色甜品。餐:Carbonara意粉:意粉唔算好彈牙, 不過唔會好”林”, 個汁ok。海鮮意式燴飯:海鮮一般, 個飯麻麻地。pizza(意式至尊):我無食呢個。小食拼盤:有薯條、雞亦、芝士腸, 一般小食, 雞亦、芝士腸ok, 不過薯條勁dry。另加:燒豬仔骨:多肉, 夠”林”, ok。腸仔:唔會出事啦。Pama ham & Melon Salad: pama ham勁細塊, melon ok。一般啦。香蕉法式pancake:唔夠多香蕉, 味道ok, 不過都幾多cream。朱古力美式pancake:朱古力雪糕好味, pancake即係
餐:
海鮮意式燴飯:海鮮一般, 個飯麻麻地。
pizza(意式至尊):我無食呢個。
另加:
燒豬仔骨:多肉, 夠”林”, ok。
腸仔:唔會出事啦。
朱古力美式pancake:朱古力雪糕好味, pancake即係麥當當的熱香餅。
芝麻布甸雪糕新地:一般。
心太軟:good, 不過唔算好”流”心。因為友人可以切成8份分比我地。
環境都幾靚, 好design feel, 好多可以吸引你影相的地方。食物都ok。侍應一般, 可能呢間係新開, 好多staff都好young, 唔係話佢地無禮貌, 不過係手腳慢d, 同埋有少少無記性, 有時有個女人(好似係主管的人), 會當住客人面前教/罵佢地。
本來樓上café都係志在一班朋友hea吓, 吹吓水, 呢間係合格的, 可惜幫襯當日有一班小學生包咗大半場, 嘈到不得了, 又叫囂、又用咪 (唔只小學生, 有埋教師的), 真的好影響其他食客, 所以我地都見有班人坐低咗, 未叫嘢食, 但頂唔住班小朋友, 所以走咗。