2023-04-06 32 views
好多朋友去國內玩都一定會去食下風味串燒同花甲粉~ 依家就通左關啦!但都未必有時間過去架嘛,朋友仔今日就帶咗我嚟旺角✨常嚐食·深燒堂回味一下!舖頭就係好景附近,主打東北風味串燒同花甲粉,亦有日台串燒同港式燒海鮮,最正係可以揀唔同辣度,愛辣者一定不能錯過魔鬼辣!🍜深燒花甲粉 一嚟到~ 嘩!好大碗!花甲鮮甜大隻、店主每日街市新鮮入貨~ 湯底鮮甜、已有金菇、豆卜等配料,豆卜同我地揀嘅粉絲都索曬湯,正呀!2人share啱啱好!🐐燒原件羊架肉質軟腍,有我喜歡的羊臊味,夠大件!🐔一串唔夠雞軟骨爽口好味,真係一串唔夠!🐮彈牙燒牛丸燒後都keep到內裡juicy~ 👍🏻🥢大大條司華力腸大大串,童年的脆皮滋味!🐔日本雞皮餃子比傳統餃子更惹味,外皮燒到脆卜卜好正!另外order咗食串燒唔少得既啤酒同仙草爽!呢度仲開到零晨2點,唔怕無宵夜食啦!

🍜深燒花甲粉
一嚟到~

🐐燒原件羊架
肉質軟腍,有我喜歡的羊臊味,夠大件!

爽口好味,
真係一串唔夠!

🐮彈牙燒牛丸
燒後都keep到內裡juicy~ 👍🏻

🥢大大條司華力腸
大大串,童年的脆皮滋味!
🐮彈牙燒牛丸、🥢大大條司華力腸

比傳統餃子更惹味,
外皮燒到脆卜卜好正!
🐔日本雞皮餃子

另外order咗食串燒唔少得既啤酒同仙草爽!

呢度仲開到零晨2點,
唔怕無宵夜食啦!

2023-03-06
$150 (Dinner)
🐮彈牙燒牛丸、🥢大大條司華力腸