2018-05-19
今日好忙,連走兩場,下午係中環同朋友甲食完午餐,天未黑又要入元朗同朋友乙晚餐🙊本來話出旺角食,但朋友乙話元朗有間放題佢食過好抵食(佢住元朗😏),所以就入左去食!就係呢間👇🏻校長燒肉,原來佢係元朗都幾有人氣餐廳5點開,最抵食係7點前離座,慳家既我地緊係食5點,唔好以為好早無咩人,陸陸續續有人入座,未夠6點已經人頭湧湧其實真係好抵,唔食刺身既話$98位咋(未計加一),茶餐廳求其食碟飯都$50幾喇呢道重要任飲任食,重有熟食同壽司、湯、糖水目測有成十款醬以上,貴價燒肉都無咁多款醬揀😏肉類選擇都好多,基本上唔會番唔到本😎除左平,乾淨衛生都好緊要,呢道眼見員工亦不時會整理食材飲品款式都唔少,連韓國啤酒都有得任飲雪糕甜品好懷舊既菠蘿冰同荔枝冰,我食左好多粒,好食荔枝冰超濃味!雪糕獨立包裝一球,口感重好滑漏我一場黎到,緊係揀包刺身喇!職員會比張貼紙,出示貼紙就可以取刺身刺身新鮮又大件$7有牛油紙無限更換,唔會痴底又唔易燶!肉類醃製得唔錯,首推:牛柳粒、金沙骨、豬頸肉
就係呢間👇🏻校長燒肉,原來佢係元朗都幾有人氣
目測有成十款醬以上,貴價燒肉都無咁多款醬揀😏
肉類選擇都好多,基本上唔會番唔到本😎
除左平,乾淨衛生都好緊要,呢道
眼見員工亦不時會整理食材
飲品款式都唔少,連韓國啤酒都有得任飲
雪糕甜品
好懷舊既菠蘿冰同荔枝冰,我食左好多粒,好食荔枝冰超濃味!
雪糕獨立包裝一球,口感重好滑漏
刺身新鮮又大件
$7有牛油紙無限更換,唔會痴底又唔易燶!
肉類醃製得唔錯,首推:牛柳粒、金沙骨、豬頸肉