2019-07-21 1315 views
本來呢日係專誠去土瓜灣試“泰仔串燒”嘅,但由於太早的關係仲未可以喺舖門口開枱。咁我哋只好沿路離開,但塞翁失馬竟然俾我哋發現咗呢間隱世小店。堂食的地方似舖頭的雜物房,牆身有少許壁畫,唔太單調。最重要係有冷氣開放,好過喺街邊一路流汗一路食串燒。雖然舖仔细细,但串燒的種類繁多,而且價錢非常大眾化,可以話好抵食添。重點推介: 燒韮菜餅$12(一份三個),熱辣辣架,記得一定要趁熱食。餅内的韮菜非常多,令整個餅看來很飽滿,由於菜多肉少,食落無油膩的感覺,值得一試!燒雞中翼$15(一串三隻),燒得恰到好處,皮脆肉滑又唔會太燶,非常惹味,可口至極。況且雞中翼在串燒界一向是穩健之選。燒墨魚咀$14,價錢相對較貴,但食落口感好特别,既脆口又有咬口,值得一試!燒牛舌燒得太乾,無咗肉食嘅質感,相對較失色。可以不試!燒韮菜一份$9,非常抵食,加埋孜然粉燒,有微辣的感覺,極之惹味,令人食唔停口!作為腸仔控的我,腸仔煙肉卷绝對不能錯過,因為腸仔能夠燒到皮脆又唔燶,係好講技巧。所謂一件事能夠做到極致就係藝術嘞!食咗咁多串都係百鬆蚊一位,今時今日仲可以去邊度揾呀?!況且食物的質素不錯。真係值得一試!

燒韮菜餅

燒牛舌燒得太乾,無咗肉食嘅質感,相對較失色。可以不試!

2019-06-29
$120 (Dinner)
燒韮菜餅