2013-10-14 75 views
             身為元朗人既我聽到元朗開左新既拉麵店,便立即來試試看!上次試既係原味豬骨湯底拉麵,記得豬骨湯底並未能滿足重口味既我,所以今以就揀左有黑松露既拉麵,另外再加心愛既溏心蛋!             拉麵既味道果然不負我所望,黑松露既香味散發出淡淡既香味,當與湯底融和時產生既化學作用更令人神魂顛倒,恨不得把整個湯底都喝得一乾二淨呢!此外,麵條軟硬適中,所採用的幼身拉麵更能增加掛湯既表面面績,令更多麵條能沾上美味湯底,令人一試難忘!             不得不提的還有總是心太軟的溏心蛋,本人本身為溏心蛋粉絲,有感此溏心蛋煮得十分出色,外面冷冰冰既外表雖然有令人卻步之意,但當你放入口時,裏頭融化既蛋黃即時衝擊你舌頭上數不盡的味蕾,即時把人心一同融化,感覺超棒的!            總括黎講,呢間拉麵店絶對值得一試,除左拉麵質素有保証外,價錢亦化算,平日出面所食的拉麵都要花費差不多百元,但在這裏所吃既價錢卻為出面的三分之二,所以絶對有理由要到此一遊啊!

掛湯既表面面績,令更多麵條能沾上美味湯底,令人一試難忘!

2013-07-16