2018-01-18 612 views
星期六晚十點半,經過旺角,太子...想搵間靚少少又坐得舒服d餐廳食野。選擇唔算太多,終於搵到呢間滬小館,幸好我地成為最後可以享用嘅顧客。入到去望望餐紙,比起一般上海菜館便宜,相對某部份份量會比較少。而種類亦非常多。兩個人叫左5樣野,先係冷盤有招牌醉雞。味道一般,雞得表面有酒味,入面沒有。應該接近收鋪,呢d都係整左無耐,所以唔太入味再黎雞絲粉皮,醬汁好多,雞絲同青瓜份量都ok多。呢味入口好多種層次,一絲絲的肉、爽口的青瓜、煙韌的粉皮配合麻醬。層次豐富!$28黎講性價比好高!三絲春卷超級熱辣辣,要放一陣先可以入口!外脆加入面餡,好有舊時細個茶樓食嘅感覺,幾好食!再黎上海野必食的小籠包!$28有四粒,正常size,皮薄,一咬...入面d湯汁爆曬出黎。好香嘅湯汁配合薄皮加一舊鮮豬肉,好正!咁嘅價錢真係好抵食!重點推介!四川擔擔麵,之前食過好多間。好易中伏,但呢碗有好香花生味之餘有陣陣辣香,再食埋硬度適中的擔擔麵,可以話係呢餐完美的句號!最後賣單,兩個人5個餸,只係$156好抵食!好味又平又食得飽!推薦大家!

兩個人叫左5樣野,先係冷盤
招牌醉雞

雞絲粉皮

三絲春卷

鮮肉小籠包

四川擔擔麵

最後賣單,兩個人5個餸,只係$156
好抵食!好味又平又食得飽!推薦大家!
雞絲粉皮
三絲春卷