2019-08-10 80 views
好耐都冇去觀塘, 今天約咗朋友喺觀塘行街, 搭van仔之後喺裕民坊附近落車😁😁呢邊嘅環境都變咗唔少。 喺行街之前搵個地方食啲嘢, 康寧道附近都有幾間連鎖式食店, 實在冇乜頭緒揀邊一間, 又用咗偉大嘅openrice app😎😎。 見到呢間車仔麵有差唔多一百個like應該都ok好食ga😁😁我哋兩個人各自嗌咗,五餸車仔麵🍜🍢呢間車仔麵係先買嘢食,再搵位坐。 企咗喺麵檔嗰個位諗咗一陣間, 店員姐姐好好人推介咗 佢哋比較出名嘅,炆牛腩🐂、牛肚🐮、魷魚🦑, 信佢ga介紹,叫呢三樣嘢, 再嗌咗我鍾意食嘅魚皮餃🍜同埋咖哩魚蛋🍢。牛腩、牛肚、魷魚、 魚皮餃、咖哩魚蛋、河粉魷魚、豬皮、魚皮餃、芝士腸、牛肚、 米粉凍檸茶之前跟幾好👍, 比平時啲尖頭🥄更易篤啲檸檬🍋🍋🍋總括嚟講,牛肚、牛腩、魷魚都炆得入味,幾好食。 50幾60蚊就有個麵同埋一杯凍檸茶, 算係唔錯。留意到舖頭,大部分都係附近嘅街坊幫襯, 同舖頭嘅姐姐都好熟落。街坊小店, 隨著附近嘅地區改變,往後怕會越嚟越少 。 下次再嚟觀塘嘅時候會再來幫襯。

我哋兩個人各自嗌咗,五餸車仔麵🍜🍢

牛腩、牛肚、魷魚、 魚皮餃、咖哩魚蛋、河粉

魷魚、豬皮、魚皮餃、芝士腸、牛肚、 米粉

凍檸茶之前跟幾好👍, 比平時啲尖頭🥄更易篤啲檸檬🍋🍋🍋

$60 (Lunch)