2015-06-20 897 views
行開元朗,竟然比我地發現一間幾有特色既放題,而且價錢都較平民大眾,想搵個地方休息下,所以就黎依到做落腳點,門面以歐陸風格作招徠,唔知入到去係咩一回事呢環境幾寬大,六點入座冇咩人容,另外更設有舒適梳化既卡位,佈置亦都有歐陸式既風格依間放題竟然有水吧!係茶餐廳飲到既飲品,依到都有得嗌,有夠特別,所以我地嗌左自己常飲既凍檸茶同凍檸水,味道同飲開既差唔多,水準唔錯前菜蟹籽沙律,用普通沙律醬製成,整體尚算可以,蔬菜同蟹籽都幾新鮮,但唔算特別同出眾刺身冇冰底上,所以刺身唔夠凍,不過味道都唔錯,三文魚腩夠肥美,刺身有夠鮮味,若有凍底會更加好西式黑椒汁西冷扒,第一次放題有扒食,而且仲可以揀配汁,食落口感細嫩,而且份量好多,幾抵食呢雞軟骨,又爽又脆,椒鹽令雞軟骨更加惹味,值得一食~見佢人氣推介就嗌左個巴西牛舌,點知好失望,口感好奇怪,味道亦唔討好,幾乎原封不動,個人黎講唔中意清酒煮蜆,較為失色,蜆肉有沙,湯底太水,但都可以放入口,希望餐廳可以做得更好天婦羅,炸得唔錯,虎蝦食落唔會好油,炸粉厚度適中,其他都唔錯,唔會失望青口較乾身,但都唔錯,個人唔食秋刀魚所以不能作評價(chicken食),蠔則較細小,味
行開元朗,竟然比我地發現一間幾有特色既放題
門面以歐陸風格作招徠,唔知入到去係咩一回事呢
飲品
蟹籽沙律
刺身
西式黑椒汁西冷扒
雞軟骨
雞軟骨,又爽又脆,椒鹽令雞軟骨更加惹味,值得一食~
巴西牛舌
清酒煮蜆
天婦羅
青口較乾身,但都唔錯,個人唔食秋刀魚所以不能作評價(chicken食),蠔則較細小,味道還好
甜品
甜品有乳酪係唔錯既消化好物,但係木糠布甸則麻麻,感覺似食忌廉多啲,較推薦乳酪,最為隱陣
整體黎講,食物款式夠多,但可能因為咁而令質素未能突出,大部份都中規中矩,有某些食物要需要改善,環境唔錯,但服務都有點愛理不理,希望可以做得更好~
$200 (Dinner)
飲品
刺身