2018-07-25
想係尖沙咀食平平地既韓國野, 但又唔想去韓國街食, 朋友於是推介佐敦的ISAAK’S,係一間韓國野快餐店, 九龍公園行數分鐘就到.一入去裡面就有韓國大媽招呼我地 (當然仲有幾個外籍侍應), 12.40去到都仲有好多吉位, 4人坐8人位都可以. 順帶一提點餐要去櫃檯, 但上餐(因為人少既關係)係侍應上枱.野食真係幾平, $148已經一個炸雞套餐: 有炒辣年糕, 炸雞(半), 紫菜包飯, 包3杯檸檬茶, 另外為左飽肚仲多叫左個紫菜包飯, 只係$48.紫菜包飯: 味道可以, 都凍凍地, 係一般係街食倒既味, 意料之中. 感覺材料不是很新鮮, 酸瓜有腥味, 好似放過夜咁.炸雞: 炸皮夠脆, 可惜厚而無味, 需要同旁邊既淮鹽一齊食 (這個配搭都夠新穎), 一定冇韓國街$200果D咁好食. 炒辣年糕: 味道可以, 上面真係有芝士, 年糕有咬口又不是太辣, 但賣相好一般.當日我地4位少女食都只係每人$50有找, 一分錢一分貨, 味道雖然一般般, 但絕對稱得上係抵食! 如果大家想食個飽肚又平宜既韓式快餐, 我會推介呢度.
炸雞 (半) (跟套餐)
紫菜包飯 & 辣炒年糕 (跟套餐)
Other Info. :
雖然12.40去到有好多吉位, 但大概去到1點就開始滿座 (附近辦公室放飯).