2016-11-22
已經很久沒吃任食韓燒了係咁旺既西洋菜街, 收到張傳單睇下,見到任食任飲,價錢都合理,突然勾起條癮想食韓燒,就直接上去,有D 擔心要等位,好彩係使點等,頂多見其他人都係搭枱一入去已經見到好多野食,除左燒烤類等生野,仲有韓式前菜任食,甜品,熟食 (豬腳薑醋),壽司都有,包羅萬有豬腳薑醋雖然唔係韓式,不過黎食一定要食佢,煮得好入味,隻蛋似鐵蛋,豬腳&薑都好淋燒烤類,基本既牛肉,豬肉都唔錯,呢度仲有新鮮生菜俾你包住d肉黎食,可以減油膩,配埋麵豉醬超好味估唔到呢到會有和風一口牛肉粒,不過唔好燒太耐,好易會UN另外仲有護心肉,呢隻肉我未食過,原來都幾好味,偏向淋身飲品方面, 自己去雪櫃拎,有汽水,涼茶,啤酒等, 或者旁邊的果汁機,不過果汁機D 名攪錯左,唔係芒果汁而係豆漿, 豆漿味道都OK甜品方面,木糠布丁, 個人覺得幾好,我起碼食左3個仲有少量蛋糕仔,葡撻,都係大路野雪糕,朱古力味唔錯,濃味,有碎朱古力粒,唔係一般雀巢貨色,仲有好少平價放題會提供既綠茶味 最後一提係個…人參雞湯,係令人失望,無雞味, 又無蔘味,希望個湯會有改善呢種韓燒仲係港式,無加裝抽氣筒對住個爐, 不過呢度d 抽風應該做得唔錯
一入去已經見到好多野食,除左燒烤類等生野,仲有韓式前菜任食,甜品,熟食 (豬腳薑醋),壽司都有,包羅萬有 豬腳薑醋雖然唔係韓式,不過黎食一定要食佢,煮得好入味,隻蛋似鐵蛋,豬腳&薑都好淋 燒烤類,基本既牛肉,豬肉都唔錯,呢度仲有新鮮生菜俾你包住d肉黎食,可以減油膩,配埋麵豉醬超好味 估唔到呢到會有和風一口牛肉粒,不過唔好燒太耐,好易會UN
另外仲有護心肉,呢隻肉我未食過,原來都幾好味,偏向淋身 飲品方面, 自己去雪櫃拎,有汽水,涼茶,啤酒等, 或者旁邊的果汁機,不過果汁機D 名攪錯左,唔係芒果汁而係豆漿, 豆漿味道都OK 甜品方面,木糠布丁, 個人覺得幾好,我起碼食左3個 仲有少量蛋糕仔,葡撻,都係大路野 雪糕,朱古力味唔錯,濃味,有碎朱古力粒,唔係一般雀巢貨色
,仲有好少平價放題會提供既綠茶味 最後一提係個…人參雞湯,係令人失望,無雞味, 又無蔘味,希望個湯會有改善 呢種韓燒仲係港式,無加裝抽氣筒對住個爐, 不過呢度d 抽風應該做得唔錯,食完都冇成身油煙味,眼見又唔覺油煙攪到濛查查