2019-12-17
餐廳:林洪記 (長沙灣)地址:長沙灣保安道325號保安道街市3樓CFS4號檔長沙灣保安道街市3樓係熟食中心,有唔少大牌檔同餐館,今次就搵到間平價任食火鍋🍲,週末2小時海鮮蒸氣火鍋$218一位,仲要免加一😍,雞煲都只係$148,仲有超過七十款嘅任食火鍋配料比你揀,真係幾抵食雖然隱藏左係街市嘅3樓,比較偏僻,街市嘅環境都比人感覺唔係太好同好嘈吵🙉,但係林洪記呢間晚市火鍋店都做到爆哂棚,除左吸引人嘅係平價火鍋,多款式嘅任食火鍋料都係另一個優勝之處除左海鮮本身有嘅龍蝦🦞、蟹🦀、海蝦🦐、鮑魚、石班魚等,食完蒸氣火鍋之後開始打邊爐仲有好多海鮮同肉類揀👍🏾。安格斯牛柳粒、黑豚肉、田雞、生蠔仔、東風螺等應有盡有☺️,好多平時出面無嘅食材呢到都有提供週末真係坐滿全場,雖然出菜嘅時間有啲耐,但係都食到飽腹而回🥰,食材都新鮮好食,值得一試,下次有機會試埋個雞煲先
地址:長沙灣保安道325號保安道街市3樓CFS4號檔
長沙灣保安道街市3樓係熟食中心,有唔少大牌檔同餐館,今次就搵到間平價任食火鍋🍲,週末2小時海鮮蒸氣火鍋$218一位,仲要免加一😍,雞煲都只係$148, 仲有超過七十款嘅任食 火鍋配料比你揀,真係幾抵食
除左海鮮本身有嘅龍蝦🦞、蟹🦀、海蝦🦐、鮑魚、石班魚等,食完蒸氣 火鍋之後開始打邊爐仲有好多海鮮同肉類揀👍🏾。 安格斯牛柳粒、黑豚肉、田雞、生蠔仔、東風螺等應有盡有☺️,好多平時出面無嘅食材呢到都有提供