2020-04-09 1188 views
全部牛肉都是來自高級的鹿兒島A5和牛~能用一個價錢,就可以任食這個正的和牛真係好幸福😉❤️ 食後覺得cp值很高,🐮愛日本牛的小篇本人也覺得物超所值,單單鹿兒島A5和牛平時2~3碟已經差不多價錢,現在重有的任喝飲品、壽司、 刺身、炸物等等~ 我地一坐底,店員就會上一set 海鮮拼盤同以及一set不同種類嘅和牛😍。而數量按人頭數量各一片,可以試清楚不同牛的味道再選擇,甘就唔會浪費啦😉~~牛肉擺得整整齊齊,紋理雪花超密集精緻,一看就知道等下會充滿和牛的油脂香味!食完之後個人推介下面呢幾款比較出眾~A5 級別 黑毛和牛: 油脂分布最多,當然也是和牛嘅味道A5級別 外腹肉:唔需要加任何香料,本身肉的味道已經非常香 A4級別肩頸肉:肉質偏向比較瘦, 女生會偏向更喜歡A4級別牛三角 :油脂分布比較多,非常和牛嘅味道海鮮拼盤入面有我最愛的蟹肉銅鑼燒 😋!!入面有鵪鶉蛋黃、蟹膏、 少少蔥花,當全部野mix埋一齊,就會將蟹膏濃味提升曬而又去除左海鮮的腥味,愛吃蟹膏人士都可以order試下。2隻大鮑魚是活生生仲會識喐,真係新鮮到不得了啦~~另外,重有生蠔同扇貝, 上面倒滿了 蒜蓉牛油汁,香味非常吸引。PS.
全部牛肉都是來自高級的鹿兒島A5和牛~
能用一個價錢,就可以任食這個正的和牛真係好幸福😉❤️
食後覺得cp值很高,🐮愛日本牛的小篇本人也覺得物超所值,單單鹿兒島A5和牛平時2~3碟已經差不多價錢,現在重有的任喝飲品、壽司刺身、炸物等等~

食完之後個人推介下面呢幾款比較出眾~
A5 級別 黑毛和牛: 油脂分布最多,當然也是和牛嘅味道

A5級別 外腹肉:唔需要加任何香料,本身肉的味道已經非常香

A4級別肩頸肉:肉質偏向比較瘦, 女生會偏向更喜歡

A4級別牛三角 :油脂分布比較多,非常和牛嘅味道

海鮮拼盤入面有我最愛的蟹肉銅鑼燒 😋!!
入面有鵪鶉蛋黃、蟹膏、 少少蔥

2隻大鮑魚是活生生仲會識喐,真係新鮮到不得了啦
~~

PS.
晚市時段加$18就可以任燒珍寶燒蠔

餐廳都有一啲fresh啲嘅食物,好似蟹子三文魚希靈魚沙律, 可以清下上一款口味再戰😋,甘就唔怕全部都係食牛肉而肥膩!

除此之外餐廳仲有多款炸物~~

壽司種類都好多, 就連少有嘅左口魚裙邊都有呀!

燒菠蘿係小篇嘅最愛, 食到厭嘅朋友都可以order黎清新下再食過哦~

個人推介呢款:辣青酒煮蜆肉~
除左牛肉都可以試下其它款都好美味。