2016-06-29
呢間韓燒好似幾多元化咁,唔止有韓國嘢,仲有日本嘢。而Openrice 又咁多好評,咁就俾個機會試下。上到去除咗見到好大個招牌,仲有好香燒烤味。環境就一般啦,店方似乎係想用哂所有位置,所以都幾迫下。價錢$199加一食2個鐘,最初以為唔係好夠時間,原來個爐都好快燒熟啲嘢,同埋唔會好易燶哂。侍應都會主動換牛油紙。雖然主打韓式,刺身都有十款左右,每樣都幾新鮮同有冰雪住。好難得韓燒有得任叫海鮮,我哋叫咗帆立貝、生蠔、海蝦、仲有海鰻,不過有啲掛住食唔記得咗影相。帆立貝連殻不過比較細隻,味道方面好似無點調味,如果有少少調味應該更加好味。生蠔都係細隻,底下有少少粉絲,有鮮味唔腥。海蝦同海鰻味道正常。之後仲叫咗軟殼蟹同海蝦天婦羅,炸粉唔厚,不過唔係款款都熱。軟殼蟹就唔熱喇!到咗肉類方面,我哋叫哂咁多款牛,其中岩燒一口牛同芥末一口牛都唔錯,肉質有咬口,味道都可接受。其他就唔推介了,因為唔係特別好味又阻咗個爐好多位。除咗汽水仲有啤酒任飲。甜品奶凍都唔錯,奶味幾香唔太甜。
價錢$199加一食2個鐘,最初以為唔係好夠時間,原來個爐都好快燒熟啲嘢,同埋唔會好易燶哂。侍應都會主動換牛油紙。雖然主打韓式,刺身都有十款左右,每樣都幾新鮮同有冰雪住。 好難得韓燒有得任叫海鮮,我哋叫咗帆立貝、生蠔、海蝦、仲有海鰻,不過有啲掛住食唔記得咗影相。帆立貝連殻不過比較細隻,味道方面好似無點調味,如果有少少調味應該更加好味。生蠔都係細隻,底下有少少粉絲,有鮮味唔腥。海蝦同海鰻味道正常。
到咗肉類方面,我哋叫哂咁多款牛,其中岩燒一口牛同芥末一口牛都唔錯,肉質有咬口,味道都可接受。其他就唔推介了,因為唔係特別好味又阻咗個爐好多位。 除咗汽水仲有啤酒任飲。