因為食完越南野An Choi覺得唔太好食就搵左間食甜品既開心一下,不過點知又中左小伏🙈❌(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑米麻糬芒果甘露盛盤($58)其實就係楊枝甘露加左啲米麻糬,不過米麻糬個口感都幾特別,無係出面食過🤪然後盛盤係會有一細碗芋圓,不過呢到啲芋圓味道就唔算好味🫣有啲似我自己亂咁搓啲口感勁怪🙈🙈🙈抹茶嫩仙草盛盤($56)呢個就好食啲啲,尤其是個綠茶雪糕係幾好味,有種食緊Haagen Dazs既感覺😛😛個仙草就味道唔夠濃,不過我就都鍾意佢個口感夠滑,但就好難用匙羹筆到🫣🫣價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑如果以中上環黎講,呢個價錢覺得算係可接受既,同埋份量都ok夠食,不過就限住一定每人最低消費$45🙈交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑我地係食完越南野An Choi係上環個邊行過去食,行左啲樓梯捷徑,超級快就到,隔離係九記牛腩,同埋夜晚歌賦街附近有種好舒服既感覺,同日頭個感覺截然不同,不過揸南就唔好諗喇🤣🤣🤣環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑舖頭環境都尚算闊落,坐得都算舒服,不過店員嘅態度就非常之差🤬一入去見到有位就諗住先坐低,然後慢慢睇餐牌,點知佢就要求要企喺櫃檯睇餐牌,同要叫完野食比錢

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
米麻糬芒果甘露盛盤($58)

抹茶嫩仙草盛盤($56)

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
舖頭環境都尚算闊落,坐得都算舒服,不過店員嘅態度就非常之差🤬一入去見到有位就諗住先坐低,然後慢慢睇餐牌,點知佢就要求要企喺櫃檯睇餐牌,同要叫完野食比錢先可以坐低,我地拎住一袋二袋企係到睇餐廳就覺得睇得好辛苦,但到下一個即刻入嚟就唔使咁做,可以即刻坐低😡然後上菜嘅時候,店員塊面仲黑過啲仙草,態度勁冇禮貌,所以搞到都食得好冇癮🥶🥶

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
如果去開個頭想食甜品都可以試下既,但如果店員服務態度好啲會再加分,同埋成班店員係一路整野食一路傾計,又冇戴口罩,衛生程度就要注意一下😅😅