話說屋企人早幾日帶我去食任食火鍋,星期一至四晚每位$298,20:30後入座仲有8折優惠!抱住不懷期待的心去試,估唔到又有驚喜喎⸜(*ˊᗜˋ*)⸝♡ᐝ/任食套餐每枱有指定菜式一份,共有五款:(1)海鮮盆龍蝦:份量比想像中多,啖啖肉之餘彈牙而且都有甜味,估唔到喎!蟶子:爽甜彈牙,唔怕有沙龍躉肉:啖啖肉又彈牙熟帶子、鮮蝦:兩者都有甜味,爽甜👍🏻田螺:我不吃/(2)蠔皇鮑魚、炆鴨掌鮑魚:非常軟腍入味,廢胃的我食完都唔怕胃痛,又唔洗慢慢細嚼鴨掌:我不吃,不過聽聞軟腍度一半半/(3)牛頸脊肉質相當腍滑,亦都有牛味,唔錯唔錯!可惜每枱只有一份免費,再叫要加錢/(4)刺身拼盆有:三文魚、帶子、北寄貝和赤貝,質素正常,和普通放題差不多/(5)至尊水餃王鮮蝦水餃爆大粒,皮薄又滑,蝦肉滿滿又爽,美中不足高鈉左少少../其他任食的火鍋料都比得好闊綽,絕對唔係比細細碟對番人頭就算!我最鍾意食既白鱔片和鯇魚片一碟都有成十塊八塊,彈牙有魚味,係鱔片稍有泥味,不過愛吃魚的我可接受!墨魚滑、蝦滑都彈牙同好好食😋豬潤、鵝腸都沖洗乾淨;老公話魚腐同午餐肉都唔錯👌🏻/當然,質素同精緻火鍋冇得比,我食既都係好清既芫茜皮蛋湯!

任食套餐每枱有指定菜式一份,共有五款:
(1)海鮮盆

蟶子:爽甜彈牙,唔怕有沙
龍躉肉:啖啖肉又彈牙
熟帶子、鮮蝦:兩者都有甜味,爽甜👍🏻
田螺:我不吃
(2)蠔皇鮑魚、炆鴨掌

鮑魚:非常軟腍入味,廢胃的我食完都唔怕胃痛,又唔洗慢慢細嚼
鴨掌:我不吃,不過聽聞軟腍度一半半
(3)牛頸脊

肉質相當腍滑,亦都有牛味,唔錯唔錯!
可惜每枱只有一份免費,再叫要加錢
(4)刺身拼盆

有:三文魚、帶子、北寄貝和赤貝,質素正常,和普通放題差不多
(5)至尊水餃王
鮮蝦水餃爆大粒,皮薄又滑,蝦肉滿滿又爽
,美中不足高鈉左少少..
墨魚滑、蝦滑都彈牙同好好食😋
豬潤、鵝腸都沖洗乾淨;
老公話魚腐同午餐肉都唔錯👌🏻
當然,質素同精緻火鍋冇得比,我食既都係好清既芫茜皮蛋湯!不過就好岩我平日出街食,又唔想浪費cheat meal quota,可以食夠蛋白質又唔怕太油膩💯
四人加一後平均二百七倒,食到我地捧住個肚走,又有任飲烏龍茶,非常抵食!而且環境夠闊落,夠哂安全距離,食得安心又放心
  • 阿翁極級牛頸脊
  • 海鮮拼盤