2019-12-09 986 views
前排入左沙田探親,大家都話好耐冇食上海菜😁於是就去左附近呢一間上海菜館度踩場😎🔹金網生煎鍋貼:賣相好特別,真係第一次見😍鍋貼皮唔會好厚,連埋金網一齊食,口感變得脆口👍🏻入面啲豬肉餡仲好juicy添🤤🔹香煎牛肉包:包底因為煎過,所以食落外脆內軟😍入面嘅牛肉餡仲保留咗有肉汁🤤味道唔錯!🔹招牌小籠包:同普通版嘅小籠包有少少分別,呢個入面就加左姬松茸🤩食落味道更鮮,仲帶有菇菌嘅香味!🔹上海擔擔麵:有好濃郁嘅花生香味,帶有小小辣味,食落都幾開胃👍🏻湯底唔會太稀,亦唔會太杰☺️調教得幾好🤩🔹紅油抄手:呢味菜最考功夫嘅係個辣汁!而呢間嘅辣汁我就覺得一般🤔 咸左少少!🔹菜肉餛飩麵:呢個真係普通到不得了😪賣相同味道都冇乜特別😓同係屋企樓下商場食果啲差唔多,唔建議大家試😑整體都唔錯!價錢仲唔會算貴😎環境算係幾好,但枱同枱之間嘅空間唔算好闊,有少少壓迫感🙄評分味道:4/5服務:3.5/5環境:3.5/5性價比:4/5回頭率:4/5

味道:4/5
服務:3.5/5