2020-05-28
呢一間日式放題,之前都食過,勝在款式多,環境好,黃金時段價錢都唔貴。日式放題好唔好食,第一大重點就係睇過刺身,呢度嘅刺身你take幾多件,佢就會嚟幾多件,全部都好新鮮又夠厚切。我最鍾意食嘅甜蝦就係原隻上。咁嘅價錢有新鮮嘅刺身食已經值回票價。其他好多放題有嘅食物,呢度全部都有。我就講吓啲比較特別嘅,呢個燒汁肥牛十足有牛丼的感覺,份量唔會好多,牛又唔會太油膩。呢度嘅壽司同埋卷物都係有平均嘅水準以上嘅,推薦炙燒和牛壽司,鰻魚壽司,左口魚壽司,同埋佢最出色嘅松露帶子壽司,松露味夠香帶子又夠厚切。全部嘅壽司同埋手卷飯量唔會太多,唔會食到大家飽飽濟濟。炸物亦都係放題嘅另一大重點,除咗有必食嘅蝦天婦羅同蔬菜天婦羅之外,佢有幾樣特別嘅例如炸餃子,炸雞翼,炸紫薯波波,炸蘿蔔絲等。好多放題嘅甜品都係普通雪糕任食,呢度就唔同啦有好多款唔同嘅牌子嘅雪糕雪條,包括呢隻香港品牌嘅雪糕就唔係度度都有得食啦,我最鍾意就係呢隻海鹽味嘅雪糕。另外任叫任食嘅仲有綿綿冰,牛奶味上面仲有啫喱同埋朱古力幾特別。