2022-07-18
今日去完黃金電腦買野,我話想食越南野,男朋友咁啱搵到附近又有👍🏻店面裝修淺藍色,好清新自然~ 夏天非常熱,嗌杯檸檬可樂,冰底就夠凍 但係可惜可樂本身唔凍!夏天必叫🤤-兩餸越南河😄平食我一向鍾意食越南野,依間嘅選擇都好多,基本上有晒湯河粉、撈檬同埋飯。👍🏻彈性都好多,配一定二定三餸都可以,種類又多,食安格斯牛都有。咁我就試咗個必食嘅生牛肉可同埋蘑菇河粉。牛肉來講又多又薄,但係蘑菇就冇味🥲-照燒豬扒蝦球撈檬😎正撈檬來講都算大份,豬扒份量都多,蝦餅就有兩件。蝦餅可能擺得耐,食嘅時候已經唔係好香脆,但係豬扒就好入味,甜甜地得又好香。🤤加埋少少撈檬醬,整體成個味會更加好食😙-香甜菜心苗依家買菜都好貴,$20有菜心食,加咗少少豉油,感覺fresh🤤-蒜香牛油雞翼叫咗三隻雞翼,雞翼就幾香脆,我就覺得比較多油。但係男朋友就覺得好香蒜香味,仲話唔夠喉想再食😂😂
-兩餸越南河😄平食
-照燒豬扒蝦球撈檬😎正