2021-07-12 44 views
平民如我😆想要平平哋鋸個扒🥩兼食生蠔🦪,旺角嘅 「平民扒房」係唔錯嘅選擇。一嚟就食返半打法國🇫🇷Fine de Claire做頭盤。呢款蠔外形瘦長,肉質爽口,有濃烈嘅海水味。作為食肉獸嘅朋友點咗400g巴西牛柳🥩將1⃣️成熟嘅牛柳放喺熱石上枱,可以自己控制生熟程度,一邊燒一邊食。巴西牛柳以瘦肉為主,基本上係🈚️乜脂肪,但肉質鮮嫩多汁,肉味香濃。而我自己就點咗200g 澳洲和牛🐮同樣以熱石上枱,不過就多咗一塊唔熱嘅石比我放燒好嘅肉,咁就唔怕會過熟。和牛肉質幼嫩,脂肪分佈平均,入口即化口中充滿牛油味😌蒜蓉白汁蜆意粉🍝蒜蓉白汁味道香濃,以少許芹菜粒墊底,撈勻之後食多咗一份清新感。蘑菇忌廉湯🥣蘑菇味就香濃,而且仲咬到粒粒蘑菇碎🍄天氣咁熱就梗係要飲嘢啦🥤莓莓乳酸飲品同菠蘿梳打同樣解渴~

Fine  de  Claire
Fine  de  Clarie

400g  巴西牛柳

200g澳洲和牛
,200g澳洲和牛

蒜蓉白汁蜆意粉

蘑菇忌廉湯🥣蘑菇味就香濃,而且仲咬到粒粒蘑菇碎🍄

蘑菇湯

天氣咁熱就梗係要飲嘢啦🥤莓莓乳酸飲品同菠蘿梳打同樣解渴~

莓莓乳酸飲品
菠蘿梳打特飲