2024-01-16 1094 views
出嚟食飯想要實在又滋味,真係要有啲運氣同好眼光。今次我去咗間食府,幾上心水。一入門就點咗幾樣招牌📜。首先,上湯龍蝦伊面湯底好鮮,龍蝦鮮甜彈牙,伊面吸滿咗上等高湯嘅精華,入口即化。藥膳米酒雞嘅香氣圍繞全場,雞肉嘅入味同質感都算得上係一流,一啖肉,一啖酒香,真係過癮到不得了。再講下蒜蓉蒸腩骨,啲粉絲蒸得啱啱好,入口時粉絲嘅香滑同腩骨嘅肉汁完美結合,幾滋味。做實味評,飲茶嘅究竟點少得壽包,佢哋個壽包甜度啱哂,蓮蓉餡兒香甜細膩,伴隨住啲師傅手藝真係令人回味無窮啊。不過啲服務係有點急促,催食有啲抵死,食得匆匆忙忙嘅感覺會影響心情。總體來講,食味同性價比牛哥一流,服務就需要加把勁啦!啲食物整體滿足咗我對味道嘅要求。同大家分享一轉,下次尋找美味平民飯局嘅時候,可以考慮呢間食府嘅。🍽️🎉