2021-08-18 167 views
身為一個小港女,有時都會想同班姊妹食下下午茶傾下計同打卡!食tea唔一定係貴嘅,budget有限,可以試吓Sensu超親民價下午茶set🌸之前品嚐過一次,今次比我嘅感覺更加進步同有驚喜🥰• 綠野仙蹤下午茶 $238/兩位 追加三款鹹甜點 +$58以為平嘢一定唔靚唔好食咁你就錯喇🤔見到實物賣相完全覺得性價比極高!一上枱有煙霧離漫嘅效果,營造置身於森林嗰種迷霧嘅感覺,充滿仙氣~食物方面整體嚟講鹹食質素高過甜食,香蒜炸魷魚有童年回憶嘅味道惹味香口,就算凍咗都仍然keep到脆,地中海蝦義式烤麵包配黑松露有特色得嚟又好食。甜食方面鬆餅意想不到地高質,外層鬆脆內裏濕潤唔會太乾,兼具牛油同麵粉嘅香氣🧡成個tea仲包括咗巴馬火腿哈密瓜、開胃香檳黃金蝦杯、藍莓馬德蓮貝殼蛋糕、朱古力馬卡龍同乳酪泡沫杯😳唔夠食嘅話仲可以追加食物,我哋追加咗煙三文魚伴水牛芝士、芝士蛋糕同星夜蒟蒻啫喱,影相靚之餘質素都唔錯☺️嚟緊8月18日Sensu新分店將會降落喺沙田,聽講仲有新嘅打卡位添🧡