2019-03-07 36 views
想平平哋食一餐,民華餐廳就非常適合了!因為裏面所叫的每款食物,價錢也不會超過$50,可想言之價錢是多麼的親民。去一間餐廳當然要試吓佢個常餐,常餐果然有香港人最鍾意食嘅沙嗲牛肉麵!好興奮,但係我都選擇叫咗鮮茄牛肉通粉,因為夜晚唔想食咁多澱粉質,通粉又好似冇咁罪惡,鮮茄又好似幾有營養,叉燒有比較少見。碗通粉大大碗,一個女仔真係食唔晒,但個湯好濃郁,有鮮茄味道同蕃茄肉。去茶餐廳仲可以食埋佢個西多士,真係超抵食只係$20,性價比甚高,揀了煉奶醬香甜又美味。另外仲叫咗杯紅豆冰,冰、奶、紅豆比例一比一,如果紅豆更加多就好,鵪鶉蛋燒賣夠懷舊,而且响呢度點只係$17,仲係熱辣辣!糯米雞有荷葉包住好香,有我拳頭大小嘅兩倍!仲有鳳爪排骨飯我最愛,加埋嘢飲都唔使$50,金錢肚香香辣辣,賣相亦吸引。
$50,可想言之價錢是多麼的親民。