2016-04-14
與朋友聚舊, 都想與朋友多多傾談, 但又想食好一些, 應該如何選擇?今次就與朋友一齊放肆一番, 選擇放題, 朋友初時聽到放題, 已考慮價碼問題, 我用一個好安心的回覆----平、靚、正~就解除佢的疑慮。朋友於東涌收工, 到達葵芳鐵路站只需半個鐘左右, 食肆在鐵路站旁的商場, 一出鐵路站上電梯就到, 好方便。入口有一部份是梳化位, 感覺好舒服, 不過比較空曠, 少人坐時會比較礙眼。入面座位都有好多, 10人枱都可安排到, 人多都不怕分枱坐。我們兩位都可以安排到卡位, 舒舒服食大餐。我們都愛食生蠔及蟹腳, 自然要加錢食埋, 雖說要加錢, 但要食到這兩樣, 一般都要在自助餐餐廳才有供應, 今次難得有日式放題餐廳有供應, 就算加完錢都二百幾蚊一位, 比起其他自助餐三百幾蚊都未必有蠔食, 這間價錢確實相當吸引。二話不說就點餐, 見到柯打紙都有十多張, 種類真係過百款, 花多眼亂, 開始就叫一些刺身及海鮮試試吧~生蠔好大隻,足有一個大男人手心咁大,蠔色偏淡,蠔身非常厚,比一般珍珠蠔大兩至三倍。食落幾爽口,海水味及金屬味不重不咸,初次食蠔的人都接受到,這個放題價錢,去邊度還有!蟹腳肥大肉厚,除蟹身撕
原粒帶子刺身- 原粒尺寸不大, 但比別的餐廳切件大粒帶子顯得大方
牛扒即叫即煎,熱辣辣,入口即化,肉質好鬆軟,淋扒的汁略為軟咸,因本身已有醃過,煎香已足夠。
整體上這店的性價比真高,無論刺身款式質素、食物種類,以至味道都非常超值,自私地希望少人發掘到,但一看食評,已知好多人已見識過這店的潛力!!
Other Info. :
有朋友生日, 有88折優惠, 另有火鍋選擇, 不需另外付費