2017-08-03 613 views
仲記得細個灣仔讀書 成日經過都會來食牛雜 因為小弟好鐘意食牛雜 粉面檔同街邊小食檔既分別就係粉面檔較新鮮 而且依靠湯底入味 淨食唔點醬已經可以入口 。今朝再次經過呢頭 突然醒起呢間 叫左碗牛雜面 份量同以前不變 湯底較香濃 但感覺味精都係較為少 而且一試牛肺同金錢肚 就知唔係一般牛雜檔 會將點牛雜放勁耐 番煮又番煮 牛肺keep著嫩滑 而肚就比較諗而又入味少少 而腸既部份 肥膏比較少 因為小弟一見間鋪唔對路就會走腸 ,整體來講 對比今時今日好多粉面檔都每況越下 呢間牛雜粉面仲keep到 水準 感覺餐廳還有點人情味 另外店內仲有大玻璃樽裝可樂 好多都係細裝。而且佢都係賣10蚊咁平 飲可樂更係飲大樽裝先夠氣夠皮更嘛 2樣野加埋都係42蚊 確係灣仔區靚平之選!