2021-06-15 1291 views
講到基隆我第一反應都係台灣🤣好少有機會去到深水埗,係香港肉餅關注組見到過一次相,仲係良心店黎,咁就一定要幫襯啦💛出地鐵站就可以見到真係超醒目👀手寫餐牌上今日蒸飯有咸蛋蒸肉餅我即刻揀定😍一點幾到都幾full,入去啱啱好係最入邊仲有一個位😂嗌咗之後好快上黎,見到個肉餅就覺得好正🤤好大塊又好厚身🤤個邊好似有一節手指咁厚~肥瘦均勻食落唔會覺得油,肉質緊實鮮香有咬口,完全米飯殺手啊!係我鍾意既肉餅style💛本身我有啲後悔唔記得叫少飯,到最後飯都食得七七八八🤣不過我就覺得飯硬咗少少🙈even覺得硬我都食咗咁多個肉餅真係出色👍咸蛋蒸肉餅 8.0/9店內氣氛好街坊,店員都好nice,一個熱檸水都有四片檸檬好良心😆lunch肉餅飯加嘢飲只要42蚊真係平靚正💛

咸蛋蒸肉餅 8.0/9

Type of Meal