2022-08-28 147 views
搵到間勁抵食嘅元朗cafe,環境舒服,都幾大間,墻上有好多假花做裝飾,仲有戶外嘅座位,好啱打卡。嘢食抵食又大份,味道都好唔錯,如果屋企樓下有間咁嘅cafe就好啦😆煙三文魚牛油果沙律,$75沙律賣相唔錯,除咗煙三文魚,仲有牛油果、青瓜、各類新鮮蔬菜,慣咗一定要食啲菜先再食其他嘢嘅我,幾乎一個人食晒成個沙律🤣香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條,$75好鍾意呢個漢堡,份量好足之餘,賣相都好好,塊雞扒大到,好似食緊扒咁,加入芝士,好好味,最正係個竹炭包,好有咬口,如果有得單買呢隻包返屋企做早餐就正啦☺️韓汁海鮮意粉配煙三文魚,$75配料有八爪魚、蜆、煙三文魚、蟹柳,配上少少辣嘅韓汁,好惹味。意粉揀咗闊意粉,有咬口又掛汁,非常唔錯😌豚肉腩片、新鮮什菌配日式芥末忌廉汁通粉,$80勁足料,豚肉腩片多到,仲要塊塊都勁大塊,肥瘦適中,好好味。醬汁係忌廉汁,配通粉一流,啖啖都充滿醬汁,連平時麻麻地通粉嘅我都食到停唔到口,不過食完真係好飽🤣小食拼盤,$90非常豐富嘅小食拼盤,推薦人多一定要試,當中嘅網紙春卷、薯絲蝦非常好味,外層炸得勁脆,仲有芝士年糕都好正呀,芝士勁流心。蜜糖燒雞翼,$55好耐冇食燒雞翼啦,一口

煙三文魚牛油果沙律,$75

香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條,$75

韓汁海鮮意粉配煙三文魚,$75

豚肉腩片、新鮮什菌配日式芥末忌廉汁通粉,$80

小食拼盤,$90

蜜糖燒雞翼,$55

好耐冇食燒雞翼啦,一口氣食咗2隻,好開心,蜜糖同雞翼永遠都係絕配。

綠茶鮮奶,$29

勁濃嘅綠茶味,鮮奶都係,濃郁嘅程度真係好有驚喜,鍾意抹茶嘅人一定要試。

薄荷朱古力咖啡,$39

朋友佢最愛薄荷朱古力,呢度竟然有咁配搭嘅咖啡,杯嘢真係好濃,佢好開心😃。