2016-09-27
M字頭既雪糕仲貴過H字頭,平時要成90幾蚊先得細細盒。但如果想平食M字頭雪糕就要密切注意我呢個食評啦!我唔係食M字雪糕咁簡單,我仲要係豪食!係一個M字牌既雪糕火焗!有幾種口味可以選擇,但係我認為M字頭的基本口味─朱古力做得麻麻。如果係朱古力粉可能要失望了,因為M的朱古力不太夠香、而且也不太甜、唔似一般朱古力雪糕般香甜。但反而呍喱拿就好好味,一粒一粒呍喱拿籽顯而易見,足料又矜貴。 雪糕火鍋有唔同既配料:brownies,綿花糖,小餅乾等等。個人應為brownies本身又甜、又係朱古力味,如果再點朱古力醬就會突出唔到味道,如果再食埋朱古力雪糕真係于得了,完全突出唔到個味覺…其實可以加多少少酸酸地既水果配襯、如菠蘿、青提、草莓等等,會令火鍋生色不少。如果唔講火鍋,講下單點雪糕,我比較推薦楓糖提子乾雪糕;)你地都快啲試下。
雪糕火鍋有唔同既配料:brownies,