焼肉スマイル (燒肉smile)

YAKINIKU SMILE
之前食過「築間幸福鍋物」,走嗰陣發現佢對面呢間「燒肉Smile」都好吸引😍所以今日決定嚟一試!呢間餐廳就係朗豪坊對面嘅文華商場一樓,地點超方便❤️地鐵站一出轉過彎就到👍🏻餐廳店員服務親切🥰店內主打一人前燒肉盛合套餐,你可以選擇牛肉、雞肉、海鮮、豚肉及一些混合的套餐!套餐內有包括湯品、甜品及飲料,除此之外,店內還可享用無限仼食的韓式小菜和生菜沙律吧😍💛商務午餐只需$88‼️超值雙拼午餐亦只需$128‼️💛不過我今日放假出嚟就食得奢侈啲👻👻👻我哋分別叫咗「日和極上盛合套餐」和「一牛頭只有8份 蓑衣切牛小排套餐」,佢全部食材都好高質,而且已經調好咗味,真係好正❤️♦️日和極上盛合套餐♦️包括有:-日本極上A5和牛60g -無骨牛小排40g -西班牙伊比利黑豚40g-精選白蝦x4 -龍躉石斑 40g-越光米飯-濟州海帶豆腐湯-奶酪(黑糖白玉)-冬瓜檸檬♦️一牛頭只有8份 蓑衣切牛小排套餐♦️ 包括有:-一牛頭只有8份 蓑衣切牛小排-蔥花玉子飯-雪濃牛骨湯-焦糖布蕾-阿里山烏龍冷泡茶補充一下,臨走去一去洗手間先知原來「燒肉Smile」係通到去「築間幸福鍋物」!八卦仔問下店員,原來呢度有佢哋自己嘅築間旺角一條街-

💛商務午餐只需$88‼️超值雙拼午餐亦只需$128‼️💛

-精選白蝦x4
-龍躉石斑 40g
-越光米飯
-濟州海帶豆腐湯
-奶酪(黑糖白玉)
-冬瓜檸檬

♦️一牛頭只有8份 蓑衣切牛小排套餐♦️ 包括有:
-一牛頭只有8份 蓑衣切牛小排
-蔥花玉子飯
-雪濃牛骨湯
-焦糖布蕾
-阿里山烏龍冷泡茶

補充一下,臨走去一去洗手間先知原來「燒肉Smile」係通到去「築間幸福鍋物」!八卦仔問下店員,原來呢度有佢哋自己嘅築間旺角一條街-包括有我上次試過嘅「築間幸福鍋物」、「築間台灣鹹酥雞」同今日呢間「燒肉Smile」,而呢間「燒肉Smile」係台灣係年銷售120萬份的超人氣燒肉店同榮獲2022台灣網路人氣NO.1😳😳😳好西利呀!
2024-08-08