2023-05-04
今日同朋友收工過嚟尖沙咀廣東道呢間特色樓上居酒屋食晚飯,裝修充滿日式風味,店員安排咗我哋坐入邊,雖然舖頭細細,但座位之間有屏風隔住,保持私隱~ 餐牌選擇都幾豐富,除咗基本嘅刺身,壽司,炸物,一品料理之外,仲有多款鍋物同串燒等等⋯壽喜燒鍋 火鍋嘅份量都幾多,材料豐富蔬菜,香菇,豆腐,蒟蒻等等⋯ 仲可以額外加烏冬~ 蔬菜新鮮爽脆,豆腐嫩滑~吸收左壽喜燒湯底嘅醬汁好香濃牛肉有五片,顏色鮮嫩,油花分布平均,切到非常薄,入口牛味香濃,最正嘅食法係吸收左壽喜燒湯底嘅醬汁,之後再沾蛋汁,蛋味同牛味十分配合~ 鰻魚炒飯 上碟熱辣辣,米飯炒到粒粒分明又軟熟,醬汁均勻包住每一粒飯,鰻魚肉,雞蛋,蔥花嘅份量都好平均,食落好香甜~芒果吉列炸蝦卷 裏面嘅吉列炸蝦,炸得幾香脆,粉漿厚度適中,配上芒果感覺幾清新~蒜蓉牛油燒蠔 $58/兩件生蠔好大隻好肥美,肉汁Juicy,加咗蒜蓉辣椒好香好惹味~
壽喜燒鍋
鰻魚炒飯
芒果吉列炸蝦卷
蒜蓉牛油燒蠔 $58/兩件
生蠔好大隻好肥美,肉汁Juicy,加咗蒜蓉辣椒好香好惹味~