一大班人食飯,Cafe 就最岩,因為食完野可以坐係個到慢慢傾計,仲有Boardgame 提供!簡直一流。環境都幾乾淨,係有少少逼,同埋冷氣唔太夠,不過整體黎講都滿意。先講下野食方面,主要有飯,有意粉同埋有出前一丁餐。我地只有一個人叫左飯,其餘人都係食意粉同長通粉。我自己就叫左個意式香草蜆肉意粉,外觀都幾好,整整齊齊,睇得出係有心思。味道方面就有淡淡洋蔥和蒜味,我個人勁中意蒜味,而蜆肉冇沙呢樣野要加分!而且佢D汁夠多,好正。而有叫主菜既都會有沙律送,有煙三文魚,不過我唔食三文魚所以就比晒朋友,我自己就咁食沙律,佢D醬唔會多到你好漏,而D薯仔淋度適中,幾好食!我有試到朋友叫既韓式卡邦拿尼意粉,夠多汁,同埋都幾Creamy,同埋佢唔係好辣,不過因為我個朋友唔係好食得辣,所以佢食到最後話好辣...唔食得辣既人可能唔叫得。之後我有試到朋友叫既蕃茄大蝦意粉既大蝦,個蝦都幾彈牙好食。而另一個朋友叫左吞拿魚長通粉,呢個等左超耐,耐到以為漏單,但其實因為佢係焗,所以原來要耐D,不過見佢個個好似好好食咁,有好多芝士,不過我就冇試到。而野飲方面我就叫左個巨峰提子紅茶,幾好飲,重點係唔甜,因為我好怕太甜。之後
之後我地就一齊玩左陣Board game。玩野就慶生,店員都好Helpful 咁幫手,而且係呢到慶生係會送佢地特調既子彈酒,佢地倒出黎之前會問你駛唔駛拍片,呢個位好體貼。倒完會話比大家知邊兩杯酒味會重D,我飲左藍色酒味最重個杯,但都覺得好易飲口,所以唔係好飲得既都飲到既。
最後埋單每人150左右,但我地由1830坐到夜晚10點幾,我覺得超抵!同埋兩位店員都好Helpful 同好有禮貌,唔會呼喝客人,所以極力推介!!由其慶生既一大班人。
前菜沙律
香草蜆肉意粉
巨峰提子紅茶
子彈酒
2018-07-20
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday