2018-08-23 558 views
以前的星期五晚上一般都會去Happy Hour,但人開始老啦,好多時唔想再去太迫太嘈的LKF,比較會想去私隱度較高的地方,同朋友享受一下食物,享受一下Cocktail。之前都有黎過MiniClub,食過佢個巴黎鐵塔甜品,又唔洗同人迫,岩岩有朋友生日,又即時諗起MiniClub,要再享受一下環境同靚靚食物。最有Feel就係呢個反轉左的巴黎鐵塔。天花都係巴黎鐵塔前的草地景,熒光粉紅好搶眼!女仔岩曬啦!要了6隻生蠔,$18隻的精選生蠔平得黎唔細隻唔腥,伸OK大隻。叫左一份巴馬火腿芝士沙律,兩至三人分享都完全可以火腿超濃味,完全可以再叫多一份自己食晒!然後就係Cocktail,呢杯小鴨鴨What the Duck是熱身的。酒精濃度低,最吸引的是可愛的造型和可自己加爆炸糖,然後享受在口中爆炸的感覺。還有China’s Day有中式的感覺,不同水果可加在酒碗中。主菜這就來了法式龍蝦汁海鮮扁意粉扁意粉軟硬適中,有口感,但略嫌有點乾,如果可以多點龍蝦汁會更好吃呢!12安士炭燒安格斯牛仔骨這個是我們的最愛!香濃的牛牛味,烤得有點焦焦的表面,好吃!另有這著火的Cocktail,叫Fire Rose只是觀賞

生蠔

叫左一份巴馬火腿芝士沙律,兩至三人分享都完全可以
巴馬火腿芝士拼盤

火腿超濃味,完全可以再叫多一份自己食晒!

What the Duck

還有China’s Day
China's Day

有中式的感覺,不同水果可加在酒碗中。

主菜這就來了

12安士炭燒安格斯牛仔骨

這個是我們的最愛!香濃的牛牛味,烤得有點焦焦的表面,好吃!

另有這著火的Cocktail,叫Fire Rose
Fire Rose

只是觀賞已十分吸引,也算易入口,酒味不太重,甜甜的。

最後當然是巴黎鐵塔了!
巴黎甜品塔

看看那些乾冰!出來的一下好夢幻呢,少女的少女心出來了!
馬卡龍想不到也有驚喜,特別是黃色的那個呢!
還有Cheesecake,Puff,Matcha Mousse,Mango Mousse,好多朱古力。

開心的一晚,謝謝MiniClub!
巴馬火腿芝士拼盤
What the Duck