2021-09-24 3814 views
疫情關係已經有好耐冇試過一班人食飯🥢, 今次到海鱻城慶祝生日🥳, 位於樂富聯合道198號樂富廣場二期UG2樓U206-U209號舖。 平日都幾多人, 基本上全場爆滿, 所以都幾嘈吵, 老人家做生日多數都喜歡吃中菜, 所以就點鮑魚星斑宴 ~ 鴻運乳豬全體、 羊肚菌石斛燉豬、 黑蒜野菌牛柳粒蝦球、 原隻鮑魚伴玉掌、 麒麟炸蝦丸、 清蒸海星斑、 蟲草花浸田園時蔬、 金沙脆鳳凰、 櫻花蝦炒飯 、北海道桃膠露、宮廷美點、 珍寶大壽包。 🔸鴻運乳豬全體 ~ 乳豬的皮不夠脆, 肉質偏瘦。 🔸原隻鮑魚伴玉掌 ~ 賣相就唔係太靚, 芡汁太多, 食落鮑魚和鵝掌都幾軟腍入味。 🔸麒麟炸蝦丸 ~ 大大粒炸蝦丸, 不過太熱氣, 食完有少少覺得喉嚨痛。 🔸清蒸海星斑 ~ 條魚都幾滑, 蒸得剛剛好。 🔸羊肚菌石斛燉豬 ~ 羊肚菌石斛燉豬的味道清清地, 但不夠一圍份量,所以後來又補了烏雞燉湯給我們, 我喜歡飲烏雞燉湯多一點, 味道較為濃。🔸黑蒜野菌牛柳粒蝦球 ~ 蝦球爽彈, 牛柳粒都好味。 🔸金沙脆鳳凰 ~ 炸子雞細細隻,皮脆肉嫩。 🔸櫻花蝦炒飯  ~ 炒飯乾身,櫻花蝦的味道很出, 有點似蝦膏炒飯。 🔸蟲草花浸田園時

🔸鴻運乳豬全體 ~ 乳豬的皮不夠脆, 肉質偏瘦。
鴻運乳豬全體

原隻鮑魚伴玉掌

麒麟炸蝦丸

🔸清蒸海星斑 ~ 條魚都幾滑, 蒸得剛剛好。
清蒸海星斑

烏雞燉湯

🔸黑蒜野菌牛柳粒蝦球 ~ 蝦球爽彈, 牛柳粒都好味。
黑蒜野菌牛柳粒蝦球

🔸金沙脆鳳凰 ~ 炸子雞細細隻,皮脆肉嫩。
金沙脆鳳凰

櫻花蝦炒飯

🔸蟲草花浸田園時蔬 ~ 沒有特別, 味道正常。
蟲草花浸田園時蔬

🔸珍寶大壽包 ~ 蓮蓉流心順滑, 每一個包裏面都有大大粒鹹蛋黃, 很好味。
珍寶大壽包

🔸北海道桃膠露 ~ 甜度適中,清清地都幾好。

🔸宮廷美點~ 薑味好濃,但甜味不足。
宮廷美點

埋單大約好似四千左右, 味道正常, 服務很好。😊f
2021-09-23
Celebration