2007-06-08
今日偷得浮生,放自己半天假.康怡呢間mosburger開張以唻,每日見到0個條人龍,的確被嚇怕,所以雖然自己住正隔離,都從未幫襯過.今朝11點幾,出奇地見唔到有任何人龍,於是就入去光顧0左個"海鮮珍珠堡"套餐C,即係海鮮riceburger配沙律.盛惠$42!等於老麥兩個餐喇,都咪話唔喇.自己之前只係0係大阪食過一次mosburger,0個次叫個普通有牛0既包,好食,但唔係超好食.今次0係香港第一次食就試rice burger.因為即叫即整,所以好夠熱,亦好夠味.但要人等,似乎唔係太0岩乜都要快0既香港人. 0係等0既時候,我數過成間鋪有12個人堂食,居然在座有成6個日本女人!佢0地全部一pair pair,分3坐.佢0地就好啦,好似好悠咁!0係呢一刻,因為係地鋪,鋪裏面又有幾個日文0既牌,隔離又有幾個吱喳不斷0既日本女人,出面又落緊雨,我自己又唔使返工,0個刻真係有0的覺得自己正身處代官山.令我一刻出神...haha最後好值得一提:坐我隔離係一個香港中年男人,佢衣著並唔光鮮.但係佢做0左樣0野令我對佢肅然起敬.佢用膳完畢後居然跟手好有手尾咁自己拎埋0個盤出去"返卻口"!!仲倒埋0的垃
最後好值得一提:坐我隔離係一個香港中年男人,佢衣著並唔光鮮.但係佢做0左樣0野令我對佢肅然起敬.佢用膳完畢後居然跟手好有手尾咁自己拎埋0個盤出去"返卻口"!!仲倒埋0的垃圾入垃圾箱!!連mosburger個staff 都有0的愕然,即刻搶住唻幫手.呢個舉動0係香港確係少見.我見到都覺感動.亦因為佢咁有手尾, 我食完亦忍唔住效法佢.可能身處日本快餐店關係,個個都變得如日本人一樣咁有自律.非常好.